Povabilo – Zakonska skupina

Povabilo k ustanovitvi in sodelovanju v Zakonski skupini v župniji (1)

V novi sestavi ŽPS smo na prvih srečanjih razpravljali tudi o možnosti ustanovitve zakonske skupine v naši župniji.

Namen zakonske skupine: V zakonskih skupinah se srečujejo in prijateljujejo pari, ki želijo svoj zakon ohranjevati in ga razvijati z gradnjo dobrih odnosov. V zakonski skupini se pari učijo pogovarjati o doživljanju, o svojih čustvih, o svojem notranjem svetu. In prav o tem se zakonca morata pogovarjati, če hočeta obdržati notranjo povezavo in bližino. K temu pripomore tudi izmenjava izkušenj zakonskih parov v skupini.

V Sloveniji sta znani dve veji zakonskih skupin: Zakonske skupine Najina pot patra Vitala Vider, ki letos praznujejo 50 let prvih zakonskih skupin in Zakonske skupine društva Družina in Življenje.

Do začetka adventa zbiramo zakonske pare iz naše župnije, ki so pripravljeni preko dvournega mesečnega srečevanja graditi dobre medsebojne odnose. Vabljeni zakonski pari vseh starostnih obdobij. Upamo da bo za zakonsko skupino izrazilo zanimanje vsaj pet parov. V tem primeru bomo v adventu organizirali predstavitveno srečanje z gostom ter sprejeli odločitev glede ustanovitve skupine.

Svoje interes za zakonsko skupino sporočite enemu od naslednjim članom ŽPS:
Mojca Treven, Andreja Kranjc, Mihael Kavčič, Marko Žust